Haideți cu toții să slăvim Ardealul

sticker,375x360.u1

Ardealul nostru scump și drag, drăgălaș de-a dreptul, frumușel, devreme acasă, cel mai cuminte și deștept Ardeal din câți Ardeai(?) s-au văzut. Ardealul care, atunci când era copil, a luat premiul I Ia toate serbările de la grădiniță și pe care din clasa I până în clasa a IV-a îl lăuda învățătoarea în fața tuturor părinților. Ardealul ăla după care se topește toată țara și vecinii toți spun că e foarte cumsecade, deși e un pic mai sfătos așa (e? e?) și are un mic aer de superioritate. Știți voi, Ardealul ăla.

Pe mine mă scoate din sărite Ardealul ăla și toată lumea care îl propovăduiește. Că nu e așa, mă, nu e! Ardealul ăla poate să fie la fel de nesimțit, cocălar, murdar, plin de boschetari și tot ce vreți voi ca restul lumii. „În Ardeal oamenii sunt altfel, mai binevoitori, mai cumsecade, mai politicoși, mai educați…! Totul e mai frumos și mai curat! Și mai bun! Și  blabla!”

Mă leși?

Da, mă, am înțeles are istorie (de parcă restul țării n-are). E mai occidental, așa. Apăi… nu prea, vă zic io. Poate ardelenii care s-au dus în occident sunt mai occidentali, într-adevăr, dar ăștia din România sunt la fel de români ca restul.

Nu vă luați după poveștile „da’ acolo sunt sași și germană și educație și chestii!!!”, că poți să numeri pe un deget câți sași au mai rămas în Ardeal. La fel de multe persoane știu germană. Eu am fost caz special că am făcut germană în liceu românesc. În rest, germana e, așa, mai mult o amintire distantă rău a părinților și o realitate curentă doar pentru cei care se duc la liceele germane (care există și în București). În orice caz, nu mă prind foarte tare ce influență are acest lucru, că până la urmă sașii nu erau mari pretenași cu românii. Erau cam separați unii de alții. Singura influența care a fost și va rămâne sunt clădirile vechi/ cetățile. Care nu fac prea multe în termeni de educație, atâta că aduc turiști cu duiumul. Nu spun nu, asta e bine, facem și noi un ban.

Da, pe de altă parte, e adevărat că toate povestioara asta face bine la imagine și aduce turiiiiști și alte chestii d-asteaaa… A, da, și că au și ardelenii un motiv să se umfle-n piept (asta e ca aia cu zodiile, „sunt mândru/ă, că sunt o anumită zodie!”, pentru că atunci când a fost creat suflețelul tău, ai completat un chestionar și apoi ți s-a dat o zodie, în funcție de cât de cool ieșeai în urma chestionarului; cum altcumva credeți că sunt repartizați nou-născuții pe perioade ale anului?).

Și vă rog eu, insistent, din tot sufletul meu, vă implor, nu, vă rog, vă rog mult de tot, nu-mi faceți asta:

„Păi ție ți se pare normal să fie lumea așa, că doar ai stat acolo toată viața!”

Serios? SERIOS???

Înseamnă că, de fapt, eu doar halucinez toată treaba asta cu facultatea și locuitul în București și faptul că am petrecut destul de mult timp pe plaiuri oltenești. Sau măcar halucinez tot ieșitul ăla din casă, prin care cunosc OAMENI! și LOCURI NOI! Și că tot procesul ăla ce credeam eu că se numește „comparație” e, de fapt, abureală propagată de puterile ascunse ale lumii. De fapt, eu n-am ieșit niciodată din casa părintească și tot ce văd eu e generat pe calculator – MATRIX!!!

În concluzie, mulțumesc tuturor celor care mi-au zis chestia de mai sus. M-au ajutat să mă trezesc la realitate. Am realizat că, în realitatea reală, mă cheamă Neoana și trebuie să salvez lumea. Brb.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s